Logo Logo

Podsjetnik svim pružateljima medijskih usluga obveznicima dostave očitovanja o ostvarenim prihodima u 2015. godini

Sukladnom dosadašnjem odazivu pružatelja medijskih usluga (u daljnjem tekstu: pružatelji/PMU) te većem broju onih koja nisu ispravno dostavljena sukladno objavljenim uputama i Vodiču za predavanje očitovanja podsjećamo sve pružatelje da su dužni ispuniti ovu zakonsku obvezu na način kako je to definirano i objašnjeno u gore spomenutom Vodiču.

Pozivamo pružatelje da još jednom provjere jesu li predali očitovanje o ostvarenim prihodima za 2015. godinu te posebno da li su sve napravili sukladno Vodiču za predavanje očitovanja. U protivnom, skrećemo pozornost kako inače takvo očitovanje nije i neće biti ispravno.

Podsjećamo još jednom:

Dostava očitovanja radi se po prvi put putem web aplikacije, link https://pmu.e-mediji.hr/ , a ne kao do sad – slanjem potpisanog i pečetiranog skeniranog obrasca putem e-maila.

Za pristup novom modulu PMU-u trebat će Vam korisničko ime i lozinka.

Ukoliko korisničko ime i lozinku niste zaprimili, kontaktirajte nas na [email protected]

Krajnji rok za očitovanje obveznika o ostvarenim ukupnim godišnjim prihodima za 2015. godinu je 30. travnja 2016. godine, kako bi se izbjegle, eventualne, daljnje nedoumice pri izradi odluke o obvezi uplate 0,5% sukladno odredbama Zakona o elektroničkim medijima.