Logo Logo

Knjižica „Djeca i mediji“ u izdanju AEM-a i UNICEF-a

Povodom Dana medijske pismenosti UNICEF i Agencija za elektroničke medije objavili su knjižicu „Djeca i mediji“ namijenjenu roditeljima i skrbnicima. Uz sažete korisne informacije za život u medijatiziranom svijetu, u knjižici se mogu pronaći i prijedlozi za razgovor s djecom te smjernice za sigurno korištenje medija u obitelji. Između ostaloga, u knjižica donosi savjete kako medije koristiti u obiteljima s djecom, kako to uravnotežiti s drugim aktivnostima, zašto je važno obratiti pozornost na dobne oznake u televizijskim programima i na videoigrama, kako mediji mogu podržati učenje i slobodne aktivnosti, što djeca trebaju znati da bi mogla sigurno koristiti internet, društvene mreže i mobilne aplikacije, te kako razvijati kritičku medijsku pismenost.

Publikacija je prevedena i prilagođena prema izvornoj publikaciji „Children and Media“ finskog Nacionalnog audiovizualnog instituta (KAVI), odnosno njegovog Odjela za medijsko obrazovanje i audiovizualne medije. 

Preuzmite elektroničko izdanje knjižice “Djeca i mediji” 

Tiskane primjerke knjižice moći ćete pronaći u knjižnicama, uključujući školske knjižnice, udrugama i institucijama koje su naručile knjižicu preko internetskog portala www.medijskapismenost.hr, a povodom Dana medijske pismenosti.