Logo Logo

Ostvarenje iz projekta AEM-a Poticanje novinarske izvrsnosti osvojilo nagradu HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je 4. svibnja 2024. godišnje nagrade za najbolje novinarske radove za 2023. godinu, a nagrada Marija Jurić-Zagorka za internetsko novinarstvo dodijeljena je novinaru Saši Vejnoviću za novinarski projekt Uspješni Romi nisu samo mit – Serijal priča o Romima koji su unatoč svim preprekama uspjeli u životu, ostvaren u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije. Vejnović je serijalom htio osvijestiti čitatelje o problemima s kojima se Romi suočavaju te dodatno potaknuti druge Rome da ne odustanu na svom putu prema uspješnom obrazovanju.

Izuzetno sam počašćen nagradom HND-a, drago mi je što su ovaj serijal, objavljen na DNEVNIK.hr-u u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, prepoznali i kolege, ali i naša publika. Neki od tekstova iz ovog serijala bili su među najčitanijima na portalu, a komentari čitatelja na društvenim mrežama bili su iznenađujuće pozitivni. Već sama činjenica da je tema o uspješnim Romima, koja je kontra svih stereotipa, ostvarila veliki uspjeh, daje nadu da ovo naše društvo polako sazrijeva i da će doista biti bolje, plemenitije i obzirnije u budućnosti” rekao je Vejnović prilikom uručenja nagrade.

Više o nagradi Saši Vejnoviću, nagrađenom serijalu i projektu poticanja novinarske izvrsnosti možete pronaći na sljedećim poveznicama:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dnevni-urednik-portala-dnevnik-hr-dobitnik-nagrade-marija-juric-zagorka-za-internetsko-novinarstvo—846305.html

https://www.aem.hr/sasa-vejnovic-uspjesni-romi-nisu-samo-mit-serijal-prica-o-romima-koji-su-unatoc-svim-preprekama-uspjeli-u-zivotu/

https://www.aem.hr/blog/2016/11/20/kvalitetno-novinarstvo/