Logo Logo

Edukacija za radio i TV novinare u Kini, hitan poziv za iskaz interesa

Vijeće za elektroničke medije poziva zainteresirane novinare i urednike radija i televizije da HITNO dostave svoj iskaz interesa za sudjelovanje na „Seminaru za glavne radijske i televizijske novinare i urednike iz zemalja središnje i jugoistočne Europe“ koji će se održati u Narodnoj Republici Kini, u razdoblju od 11. do 24. rujna 2017. godine.
 
Seminar organizira kineska televizijska mreža Jiangsu Broadcasting Corporation (JSBC), a domaćin je Državna uprava za tisak, radio, film i televiziju NR Kine (SAPPRFT). Troškovi puta i smještaja bit će pokriveni u cijelosti.
 
Na Seminaru mogu sudjelovati jedan do dva predstavnika iz svake od 16 pozvanih država, a osnovni uvjeti za sudjelovanje su da kandidati moraju biti mlađi od 55 godina, bez zdravstvenih teškoća (obvezna liječnička potvrda), imati 2 ili više godina radnog iskustva u novinarstvu te izvrsno poznavati engleski jezik u govoru i pismu (službeni jezik Seminara).
 
Kandidati preporučeni od strane Vijeća primit će od JSBC službeni poziv s detaljima prijave. S obzirom da je krajnji rok za prijavu na Seminar 4. kolovoza 2017. godine, iskaz interesa, uz životopis na engleskom jeziku i presliku putovnice, potrebno je dostaviti najkasnije do ponedeljka, 31. srpnja 2017., do 12 sati na mail adresu [email protected].