Logo Logo

ERGA i njemački regulator DLM održali konferenciju „Očuvanje ključnih europskih vrijednosti na internetu

U Bruxellesu je prošli tjedan održana konferencija na kojoj su vodeći stručnjaci industrije, predstavnici znanstvenih institucija, neovisni regulatori, predstavnici Europske komisije i Europskog parlamenta razmijenili iskustva i najbolju praksu u kontekstu očuvanja europskih ključnih vrijednosti u dinamičnom online okruženju koje će se regulirati Direktivom o audiovizualnim medijskim uslugama i u kontekstu novih platformi na internetu, poput platformi za dijeljenje video-sadržaja i društvenih mreža.

Damir Hajduk, predsjednik Vijeća za elektroničke medije i predsjednik ERGA-e, moderirao je panel o razmjeni iskustava između regulatora, te njihovoj budućoj suradnji u kontekstu rješavanja jurisdikcijskih sporova kod audiovizualnih medijskih usluga u jedinstvenom unutarnjem tržištu. U raspravi na panelu sudjelovali su predstavnici francuskog, britanskog i švedskog regulatora.

ERGA (European Regulators Group for Audiovisual Media Services) je krovna organizacija medijskih regulatora Europske unije koju čine predstavnici nacionalnih neovisnih regulativnih tijela na području audiovizualnih medijskih usluga zemalja članica EU-a. Osnovana je 2014. odlukom Europske komisije.

Damir Hajduk, predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije imenovan je predsjednikom ERGA-e za 2018.