Logo Logo

Hrvatski sabor imenovao novog predsjednika Vijeća i nove članove

Hrvatski je sabor 29. lipnja 2018. donio Odluku o razrješenjima i imenovanjima članova Vijeća za elektroničke medije. Donesena je odluka o razrješenju predsjednika Vijeća za elektroničke medije i ravnatelja Agencije za elektroničke medije Damira Hajduka s danom 31. kolovoza 2018., na njegov osobni zahtjev, te o razrješenju članica Vijeća Suzane Kunac, Gordane Simonović i člana Roberta Tomljenovića. Za nove članove Vijeća Sabor je imenovao Damira Bučevića i Josipa Popovca, dok je Robertu Tomljenoviću, zamjeniku predsjednika Vijeća, dodijelio novi mandat.

Na istoj sjednici Sabora donesena je Odluka o imenovanju Josipa Popovca predsjednikom Vijeća za elektroničke medije i ravnateljem Agencije s danom 1. rujna 2018.

Josip Popovac u Vijeće za elektroničke medije dolazi s Hrvatske radiotelevizije, gdje je ostvario dugogodišnju karijeru. Između ostaloga, od 2009. do 2012. bio je v.d. , odnosno privremeni glavni ravnatelj  HRT-a i predsjednik Uprave. Damir Bučević dolazi iz T-HT gdje je bio angažiran u domeni produkcije i sadržaja.

Robert Tomljenović član je Vijeća za elektroničke medije od rujna 2013. godine, a u srpnju 2017. izabran je za zamjenika predsjednika Vijeća i ravnatelja Agencije za elektroničke medije.