Logo Logo

Članovi Vijeća za elektroničke medije panelisti na 11. Weekend media festivalu

Članovi Vijeća za elektroničke medije, Josip Popovac i Davor Marić, sudjelovali su kao govornici na 11. Weekend media festivalu. Na ovom najvećem događaju za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Europi, koji se tradicionalno održava krajem rujna u Rovinju, ove se godine okupilo više od pet tisuća sudionika, uključujući više od 550 novinara, 350 studenata te 150 renomiranih govornika iz cijeloga svijeta. Organizirano je više od 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica.

Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije, sudjelovao je na panelu „Povratak otpisanih – Renesansa regionalne produkcije“ koji se bavio ulogom i značajem nezavisne produkcije u regiji u svjetlu koregulacije između HRT-a i neovisnih proizvođača te pojave novih privatnih investitora i njihovog utjecaja na promjene tržišta. Uz Josipa Popovca na panelu su govorili Branislav Antović, izvršni direktor Sektora za razvoj i nove poslove RTS, Damir Novinić, pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a, Goran Stanković, suvlasnik tvrtke THISandTHAT iz Srbije te Dario Vince, direktor Ring produkcije i predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata.

Na panelu posvećenom izazovima radija u 21. stoljeću sudjelovao je Davor Marić, član Vijeća za elektroničke medije, s kolegama iz Hrvatske i Srbije – Alenom Balenom, direktorom i glavnim urednikom radija Yammat FM, Vladimirom Mušickim, vlasnikom tvrtke Media Masters iz Srbije te Goranom Komeričkim, radijskim producentom HRT-a. Raspravljalo se o aktualnim izazovima radijskog poslovanja te trendovima u radijskoj industriji na regionalnoj i globalnoj razini.